Good Morning Syysjärvi!

Viime viikonloppuna Villa Syysjärvi heräsi utuisen seesteiseen syysaamuun. Viileä yö yhdistettynä lämpimään järviveteen oli nostanut järven pinnalle usvakerroksen, joka lipui tuulen mukana kohti etelää.

Vesi oli vielä 14-asteista ja vielä pulikoitiin vedessä, sukeltaakin uskalsi. Mutta sen verran vedet oli viilentyneet, että ahventa alkoi saada, pari mukavan kokoista ahvenaa laitettiin savustumaan sähkösavustimeen. Järvestä nousijaa olisi ollut enemmänkin, mutta päästettiin takaisin kasvamaan. Ja sienikausi, se senkun jatkuu! Kantarelleja oli vieläkin, vaikka niistä osa oli jo hieman huonoksi menneitä, joten valikoida piti.

Ja mikä sienien ystävää erityisesti lämmittää, niin suppilovahveroitakin oli alkanut nousta. Niistä sai tehtyä suppisrisottoa, joka maistui mahtavalta! Kovin kuvauksellisesta annoksesta ei kuitenkaan ollut kyse, makulla kompensoitiin ulkoasua.